Biologische kazen

Onze kazen worden ingekocht van de biologische boerderij De Groene Griffioen.

Zij produceren op kleine schaal ambachtelijke kazen gemaakt van de melk van hun eigen melk vee.

De kazen worden gemaakt met de rauwe melk van de koeien.

Omdat er rauwe melk wordt gebruikt in de kazen varieert de smaak van de kaas per keer licht.

De oorzaak hiervan ligt in de natuur, de smaak en samenstelling van het gras varieert met de seizoenen mee.


De nu volgende kazen hebben wij in het assortiment:


Jonge kaas:

Heerlijke zachte kaas die jong al lekker op smaak is.




Gaten kaas:

Heerlijke romige kaas die goed op smaak is.

Vergelijkbaar met een belegen kaas.

De kaas leent zich goed voor een kaas fondue.




Overjarige kaas:

Rijpe kaas die pittig is van smaak

Door de leeftijd wat brokkelig van structuur 

Een heerlijke kaas voor bij de borrel.




Brandnetel melange:

Een kruidige kaas met brandnetel, ui, knoflook, peterselie, en selderij.

Heerlijk voor op brood of zo uit het vuistje of bij de borrel.




Verder zijn de onderstaande kazen op bestelling verkrijgbaar (af en to zelfs aanwezig in de winkel):


Belegen kaas

Komijn kaas

Truffelkaas