Mede en Bier


 Een deel van de honing wordt verwerkt tot alcoholische producten.

Al eeuwen geleden werd van honing mede en bier gemaakt.

Aan deze zoete drank deden velen zich te goed.

Door de toevoegingen van graan en hop werd bier beter te produceren en langer houdbaar.

Ook de opkomst van goedkopere wijnen gemaakt van druiven hebben de mede en honing bieren meer naar de achtergrond verdreven.

Toch blijft de drank onder liefhebbers populair ondanks de hogere prijs.

Mede is er in vele varianten en stylen.

De meest voorkomende stylen zijn:

- Traditionele mede, gemaakt van honing en water

- Melomels, mede waarin fruit en/of bessen zijn mee vergist

- Cyser, mede waarin appels zijn meevergist

- Pyment, mede waarin druiven zijn mee vergist

- Metheglin, mede waarin kruiden en/of specerijen zijn mee vergist.

- Braggot, mede gemaakt met granen en hop.


Van een deel van de geoogste honing maken wij diverse soorten mede.

Op de winkel pagina is te zien welke soorten er verkrijgbaar zijn.


Naast de mede brouwen we ook diverse soorten bieren, voornamelijk honing bieren of beter gezegd Braggot's.

Daarnaast maken we zo nu en dan een seizoens bier.

Hou de winkel pagina, of facebook in de gaten voor de nieuwe releases.